Secretul din spatele building-ului

Secretul din spatele building-ului

Jul 13 O W L  

Building-ul – De la pasiune la arta

 

Fiecare comunitate de Minecraft are nevoie de o echipa de builderi. Aceasta echipa are rolul de a da o alta fata jocului, de a creea diverse structuri atragatoare pentru lumea larga. Mai pe scurt, acesti builderi sunt un fel de artisti ai cuburilor.

O astfel de echipa este si echipa de builderi de pe comunitatea Gamster, condusa de MaxLeonn si Bya. Aceasta echipa este alcatuita din 13 builderi axati pe clasa de structura, 2 pe terraforming si o singura persoana pe organic.

Am avut ocazia sa oferim un interviu liderului echipei, MaxLeonn.

 

Reporter: Poti sa ne spui cateva despre tine?

MaxLeonn: Numele meu este Maftei Ovidiu am 19 ani, locuiesc in Brasov. Pentru mine, Minecraftul, din punct de vedere al building-ului, a reprezentat o pasiune pentru mine inca din momentul in care am inceput sa joc. Imi plac aproximativ toate tipurile de muzica, dar in special ador muzica epica, angelica.

R: Ce hobby-uri ai?

M: As putea spune ca buildingul este singurul hobby pe care il am acum, dar imi mai place de asemenea sa invat despre mitologie sau antichitate, acestea punandu-mi mintea la contributie.

R: Ce te-a determinat sa  incepi acest proiect?

M: Mereu am vrut sa am un loc unde pot sa-i spun “acasa” in ceea ce priveste minecraftul. Oamenii de aici sunt foarte interesati si impartim un scop comun, sa cream.

R:Ce te-a adus pe comunitatea Gamster?

M:Cum am mentionat mai sus,  seriozitatea si scopul comun pe care il impartim.

R:Ce ne poti spune despre echipa de builderi?

M:Echipa de build in momentul de fata este alcatuita din 15 membrii, 2 headbuilderi si 13 builderi. Membrii din echipa sunt selectati dupa anumite criterii specifice precum skill-ul pe care il au, dar mai important este vorba de caracterul pe care fiecare dintre ei il are .

R:Ce reprezinta functia ta si care ii sunt atributiile?

M:HeadBuilder reprezinta cea mai inalta functie din echipa de build. Aceasta functie necesita mai mult decat  un anumit skill in ceea ce priveste construitul, necesita rabdare, intelegere si cel mai important este cunoasterea proprie. Daca headbuilderul nu este capabil sa se cunoasca pe sine insusi, atunci nu va fi capabil sa-i inteleaga pe restul. Atributiile mele sunt dea gasi noi persoane dornice sa invete si care intr-o buna zi sa-mi preia functia.

R:Ce proiecte ai realizat pana acum individual? Dar cu echipa pe care o conduci?

M:In momentul de fata am realizat foarte multe proiecte individuale cel mai mare fiind “Frame of Divinity” reprezintand o constructie de tip angelic care are lungimea si latimea de aproximativ 1.200 x 800 cuburi. Pe langa constructiile individuale am fost premiat si cu 2 diplome de la scoala datorita folosirii Minecraft-ului in concursurile scolare , acestea find amandoua de locul I. Cu echipa de building pe care o conduc in momentul de fata nu am avut posibilitatea de a creea ceva minunat inca dar vara abia a inceput.

R:Ne poti spune cateva proiecte de viitor?

M:Gamster.org in momentul de fata are multe proiecte care o sa revolutioneze mc-ul pe partea nationala dar si internationala dar nu as dori sa dau mai multe detalii deoarece prefer ca misterul sa-si pastreze magia.

R:Cum vezi comunitatea Gamster din perspectiva ta?

M:Comunitatea gamster este o comunitate stabila si condusa de un grup de oameni care reprezinta o familie nu o echipa , din acest motiv am o parere foarte buna despre comunitate.

R:De unde a inceput pasiunea pentru building?

M:Pasiunea a inceput din momentul in care am intrat prima data in Minecraft,aceasta fiind in Decembrie 2012 (Versiunea 1.4.7) , am fost foarte uimit de cate lucruri se pot creea din cuburi si asa am decis sa-mi dedic o mare parte din viata mea in a ajunge sa creez castele, in special castele care plutesc in aer .

R:Ne poti spune o mica istorioara a ta?

M:Am inceput sa construiesc in Decembrie 2012 , in ultimii 5 ani am petrecut o mare parte din timp construind si incercand sa devin mai bun pe zice ce trece, in momentul de fata am ajuns sa fac parte din ABS(Angel Block Society) care reprezinta societatea de elita a buildingului international si sunt multe lucruri care pot fi adaugate dar prefer ca istoria mea sa fie cunoscuta doar de putini oameni .

R:Cum vezi din perspectiva ta o constructie reusita?

M:Sunt foarte multe criterii de considerat, in principal se puncteaza:

-Conceptul

-Proportiile

-Culoarea

-Idei secundare

-Stilul

-Cantitatea de detalii

-Adaugarea celor 3 clase (structura,terraforming si organic)

-Balansarea culorii

-Balansarea proportiei

-Forma definita a constructiei

Si mai sunt multe lucruri despre care pot vorbi, in general o constructie reusita necesita foarte mult timp, atentie si cel mai important pasiunea . Atat timp cat dorintele si visele tale se afla in constructie si simbolizeaza ceva pentru tine atunci nu ar trebui tinut cont de ce am zis mai sus, un builder bun o sa-si dea seama singur de aceste lucruri.

R:Ne poti spune “procesul” prin care realizezi o constructie?

M:Voi raspunde la intrebareaastascurt si la obiect. Adevarat sunt anumite lucruri care trebuie respectate dar in general eu pentru a realiza o constructie las muzica sa-mi dicteze. Toata lumea poate avea titlul de Builder dar numai oamenii cu pasiune pot avea titlul de artist.

R:Ne poti spune mai multe din perspectiva ta despre aceasta echipa pe care o numesti familie?

M:Pai imi place sa numesc aceasta echipa familie deoarece mereu am vazut cum persoanele din administratie se ajuta reciproc fara a cere ceva la schimb si acest lucru, personal imi arata ca echipa care a creat comunitatea este foarte solida si comunitatea este doar “afacerea” pe care o are aceasta familie.

R:Ne poti oferi o parere despre administratia serverului si ce fac acesti oameni pentru noi?

M:Consider admistratia fiind o balanta, acestea sunt persoanele care au cea mai mare pregatire profesioanala dar si un caracter solid pentru a mentine totul in ordine si intr-un echilibru constant .

R:Ce fel de sentiment iti creeaza aceasta comunitate? Pana acum ai avut amintiri placute sau este strict profesional?

M:Personal am avut experiente placute cu majoritatea dintre admistratori dar cat si cu builderi si staff-ul de pe server cu toate acestea partea de building o ridic la standarde profesionale deoarece sunt aici sa aduc o schimbare.

 

O alta opinie le-am cerut-o celor doi membrii ai echipei, IKokakola si RayKay

 

Reporter:Ne puteti spune cateva lucruri despre voi?

IKokakola:Ma numesc Ciprian am 15 ani,imi place sa fac ceva de folos si din placere,imi dau interesul in ceea ce fac chiar daca poate cateodata sunt etape mai grele si obositoare pentru ceea ce vreau sa obtin.Imi place sa fie totul ordonat si pus la punct. Sunt pasionat de building si imi dau cat mai mult interesul pentru a ajunge undeva si candva mai sus.

RayKay:Ma numesc Campean Andrei, cu nickname-ul in joc Raykay. Am varsta de 15 ani si sunt din Judetul Sibiu, orasul Sibiu. Elev la liceul Tehnologic ”Avram Iancu”. Sunt un baiat glumet, timid, serios cand este nevoie. Sunt genul de persoana pasionata de tehnologie, de IT in general si mai ales de jocurile pe calculator. Toata aceasta pasiune a ”calculatorului” incepand cu varsta de 7 ani.

AlexShark: Ma cheama Alex, am IGN (n.r. In gamename) AlexShark, am 17 ani, imi plac artele, jocurile video, lucrurile interactive.

Cryde:Multe nu pot spune ca nu vreau sa va plictisesc, ma numesc Sergiu sau Cryde, sunt Managerul sectiunii Survival 1.11.2 si Builder in comunitateaGamster!

Rep.:De unde a pornit pasiunea pentru build?

I: Pasiunea pentru building a inceput aproximativ cu 2 ani in urma cand ma jucam Minecraft si am decis ca ar trebui sa evoluez de la ceea ce faceam pe atunci. Am inceput sa fac case mai detaliate,  mai frumoase si astfel a inceput pasiunea mea pentru a construi. Intotdeauna mi-am dat interesul pentru ceea ce am facut deoarece am vrut sa fie multumit persoana pentru care lucrez.

R:Inceputurile mele in categoria de build isi au locul in anul 2013-2014, totul a inceput cu vizionarea multor  Youtuberi care isi aveau format canalul pe tematica de MinecraftBuild. Cum ar fii Keralis si JeeraCraft. In gandul meu in aceea perioada, stiam ca pot sa fac ”building” si daca incerc sa combin talentul si imaginatia mea, voi realiza ceva anume. Acest lucru s-a intamplat, am fost capabil sa fiu acceptat ca membru in prima mea echipa de Build numita HighScaleTeam, iar cu timpul echipa noastra se destramase iar dezamagit fiind am incercat sa gasesc oameni noi, comunitate noua si mai ales sa pot sa incep sa invat lucruri noi.

A:A pornit de cand am observat cateva constructii pe net si am spus ca si eu pot face asta, poate chiar mai bine.

C:Cand eram mic eram pasionat de Lego si stateam ore in sir construind. Astfel, Minecraft a devenit “lumea mea lego” virtuala.

 

Rep.:Ce proiecte ati realizat pana acum?

IK:Nu pot sa zic ca am realizat nu stiu ce proiecte, am fost builder pe un server si am facut diferite spawnuri pentru minigame-uri sau pentru ceea ce avea nevoie administratorul.

R:Pana acum, in prezent am fost implicat in cel putin 20 de proiecte. incepand cu anul 2013, foarte multe au fost pentru youtuberii romani si pentru diverse comunitati de Minecraft din Romania. Dar in special in proiecte personale si proiectele echipei in perioada aceea. Acum facand parte din comunitatea Gamster, totul s-a schimbat am urcat la un nivel mai avansat al ”Build-ului”, avand bineinteles in comunitatea Gamster in acest moment un proiect pe care incerc sa il dezvolt putin cate putin.

A:Am lucrat pe server la viitorul spawn de 1.11, am creat un IceSky Castle, am construit arena pentru viitorul concurs de pvp de pe 1.9, un viitor parkour pentru aceea si sectiune tot dintr-o constructie de a mea si am ajutat la construirea olimpiadei staffului pe luna iunie.

C:De obicei construiesc la intamplare tot ce imi trece prin minte, dar am un proiect personal la care lucrez de ceva timp, mai exact o cetate in munti.

Rep.:De ce v-ati dorit sa faceti parte din echipa de builderi ai comunitatii?

I:Mi-am dorit sa fac parte din aceasta echipa fiind ca vreau sa invat lucruri, imi place cum se vorbeste intre builderi, nu sunt certuri, toti lucram in echipa, iar din fiecare idee pe care am primit-o am invatat cate ceva care mi-a fost de folos pe partea de build.

R:In primul rand pentru a gasi oameni noi, pentru a lega prietenii cu alti builderi si cu care as putea dezvolta anumite proiecte. Si cel mai mult voiam sa invat, sa zicem o categorie mai avansata a Buildingului.

A:Pentru ca am vrut sa evoluez si pentru ca am incercat sa iau de la fiecare cate putin ca sa-mi dezvolt stilul meu propriu.

C:Pentru ca am vrut sa fac pentru comunitate tot ce imi sta in putere.

Rep.:Ce parere aveti despre aceasta echipa?

I:Despre aceasta echipa am o parere chiar foarte buna, toti isi dau silinta si pun “osu la lucru”. Nimeni nu e lenes in ceea ce face, intotdeauna vad ca builderii discuta intre ei si ne ajutam unii pe altii. Ne dam idei intre noi, cu ceea ce gandeste fiecare cum ar fi mai bine, ne ajutam cand nu stim ce sa facem si multe altele.

R:Toti suntem uniti, iar acest lucru este cel mai important intr-o echipa. Fiecare persoana care face parte din aceasta echipa este minunata, imi face placere sa colaborez cu fiecare pana imi voi inceta activitatea.

Echipa in sine este o echipa foarte buna, iar cred ca asta spune cam tot.

A:Socializez cu toti membrii activi ai echipei de build, am o parere foarte buna despre fiecare membru in parte.

C:Este o echipa exceptionala din toate punctele de vedere.

 

Rep.:Ne puteti dezvalui cateva proiecte de viitor in legatura cu building-ul?

I:As prefera ca proiectele de viitor sa ramana doar intre cei din echipa de build.

R:Sincer acest lucru nu va putea fi posibil deoarece ideile de proiect imi vin pe moment dupa care incerc sa le aplic. Va voi putea spune un singur lucru. Urmatorul meu proiect va fi ceva MARE.

A:Am de gand sa fac un parkour pentru mapa de Asassins si sa construiesc un pirate port imens ce consta in terra, structura si organica.

C:Multe, multe constructii noi pentru marele update de vara. Atunci se va vedea munca tuturor builderilor!

 

Rep.:Ce parere aveti despre cei 2 headbuilderi?

I:Am o parere chiar foarte buna despre cei doi headbuilderi. Am avut ocazia de ai cunoaste si sunt niste oameni chiar de treaba mereu pregatiti sa te ajute cu ce stiu ei mai bine. Sunt mereu alaturi, cand iti este greu te inteleg si vad respect din partea lor fata de orice builder. Comunica foarte des cu noi si, cel putin eu am o relatie buna cu ei.

R:Max este un om de la care inveti, l-as putea numi chiar un intelept al Buildingului si nu numai. Este o persoana sociabila si foarte deschisa. As dori sa pot sa colaborez cu el cu fiecare ocazie. Despre Bya nu prea am ce spune. Nu am avut ocazia sa o cunosc si sa vorbesc cu ea, dar sigur este o persoana foarte ok.

A:Am interactionat doar cu unul dintre ei, cu MaxLeonn iar acea persoana ne-a ajutat pe fiecare in parte sa devenim o echipa si sa fim ce suntem azi.

C:Sunt super de treaba si intelegatori.

 

Rep.:Ce parere aveti despre administratia serverului?

I:Administratia serverului mi se pare chiar foarte buna. Sunt oameni care chiar te inteleg ceea ce le zici si intotdeauna sar la ajutor daca ai ceva probleme. Am avut ocazia sa ii cunosc pe o parte dintre ei. Am ramas chiar placut surprins fiindca am vazut ca sunt oameni chiar foarte ajutatori si intelegatori. Iti dau intotdeauna un sfat, o vorba buna.

R:Consider ca Administratia serverului este bine stabilita, isi face treaba, rezolva toate problemele legate de server si se vede ca isi dedica majoritatea timpului pentru a imbunatati zi de zi acest server.

A:Toata lumea isi face treaba, sunt uniti, de aici si termenul de “administratie”.

C:Administratia Gamster este bine conceputa inca de la inceputul serverul si stie sa coordoneze absolut orice. Multumita lor, Gamster este in acest moment cel mai bun server din Romania.

 

Rep.:Administratia isi spune familie, ce parere aveti despre asta?

I:In opinia mea, nu am nimic in privire cu subiectul “Administratia isi spune familie”. Sunt de acord cu acesta, i-am vazut chiar foarte uniti si se ajuta unu pe altul cu ce poate fiecare. Colaboreaza intre ei si aduc ceea ce e mai bun pentru server.

R:In privinta aceasta nu cred ca exagereaza deloc. In general, orice membru staff al acestei comunitati face parte din ”Familia Gamster”.

A:Termenul este folosit cum trebuie, ca in viata reala, daca un membru din familie se clatina, tot se duce in jos. Exact si aici, daca un membru din administratie are ceva in neregula, toata lumea are de suferit. Nu se exagereaza.

C:Mi se pare perfect normal. Intr-o familie toti te ajuta si te inteleg exact ca in Administratia Gamster. Mereu uniti!

 

O caracteristica principala a acestei echipe este unitatea si pasiunea pentru building. De-alungul timpului s-au legat prietenii si au fost realizate proiecte minunate.

Acest articol detine o parte semnificativa a jocului Minecraft si anume building-ul.

About O W L