• IP Copied!
    Click to Copy IP
    Loading...
  • Join our Discord!
    Loading..
  • Welcome to Gamster.org

Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to apply for staff, report a cheater. apply for an unban, as well as connect with other members through your own private inbox!

Cum sa devii la fel de bun ca mine la UHC ( sau macar pe aproape )

Gamerul19711

User
    Player
    1. Numele tau : Gamerul1971
    2. Tutorial : Cum sa devii la fel de bun ca mine la UHC ( sau macar pe aproape ). Stiu ca te afli aici pentru ca te-a cucerit titlul. Hai sa vedem cum e posibil sa ajungi la un astfel de nivel. Luand in considerare ca te afli aici, o sa presupun ca ai deja o oarecare experienta in UHC si ca ai venit pentru a afla lucruri noi. Tot ce dispun aici e din experienta proprie. Sa incepem:
    UHC-ul de pe Gamster are 3 mari scenarii:
    - Randomized
    - Flower Power
    - Niciuna de mai sus.
    O sa le iau si o sa discut despre fiecare in parte, dar mai intai o sa vorbesc despre generalitati a UHC-ului:

1. PvP-ul. Ca sa ai o sansa contra marii artisti ai UHC-ul, trebuie sa inveti sa joci cu undita. Neaparat, fara discutii. Mai sunt si altele pe langa undita, cum ar fi lava bucket sau flint and steel si rareori vei ajunge sa joci si cu Speed II . Dar pe moment trebuie sa stapanesti undita. Joaca pe Classic sau pe BUHC pe serverele de Practice si-ti fa-ti o idee de ce inseamna sa joci cu undita. Pentru a juca Speed II + rod, ai nevoie de skill, dar vei ajunge si acolo.

2. Invata crafturile. Cartea aia de o ai inventar cand te spawnezi e complet inutila. Foloseste /crafts si invata toate crafturile. Nu putine au fost situatiile cand am avut enchanting table, arc cu flame si boots enchantati oferindu-mi un avantaj in fata celorlalti jucatori. Trebuie sa ai si putin creier ca sa stii cand ai toate cele necesare sau cum sa faci rost de ele pt a face un anumit craft, dar asta depinde de capacitatea fiecarui individ in parte.

3. Acum ca stii sa faci PvP si ai toate crafturile in minte, foloseste-ti vere creierul. Nu de duce sa-ti iei 1v2, foloseste faptul ca doua echipe se bat in avantajul tau pentru a da classic-ul cleanup. Toate UHC-urile sunt diferite si nu pot sa-ti dau situatii concrete, dar trebuie sa stii ce sa faci in functie de UHC. Inca un sfat util, foloseste knockback ori de cate ori ai ocazia. Nu exista motive sa nu-l folosesti. Poate singurul dezavantaj ar fi daca alergi pe cineva o sa-l il impingi mai mult, dar daca esti bun il prinzi oricum.

Acum sa discutam despre lucrurile mai complexe, pe care majoritatea nu le stiu si fac diferenta intre a castiga si a pierde.
    Randomized e cel mai des scenariu intalnit. Multa lume nu are habar de toate crafturile si id-urile si o sa va spun tot ce trebuie sa stiti.
    Pentru a vedea toate blockurile, o sa ai nevoie de lemn. Daca vrei sa-ti cresti sansele sa ai lemn, intra de pe 2 conturi ( unu din ele il folosesti ca alt pt kit ecologist ). Fiecare tip de lemn are ID diferit la anumite crafturi. Acele crafturi sunt:
    Fence, Fence Gate, Door, Stairs. Cu cat descoperi mai multe crafturi, cu atat ai sanse la itm decente. Poti folosi tnt-ul pt a exploda tipuri diferite de copaci ca sa vezi crafturile unice de le-am enumerat mai sus. Asta cu tipurile de lemn, e foarte asemanatoare si cu restul blockurilor. Sa dau un exemplu, Nether Brick Stairs, Stone Brick Stairs, Quartz Stairs si Brick Stairs. Cand descoperi oricare din blockurile alea, poti face crafturi cu ele. De aia scenariul asta e de fermieri si trebuie sa-ti folosesti creierul.
    Alte lucruri utile despre randomized: sign-ul pus pe perete si pe jos = id diferit. La fel si la banner pe perete si cel pus pe jos.
    Pistonul cand il activezi da alt id si primesti pistonul inapoi. Barca iti da lemn, o pui pe o suprafata plata cu 2 blockuri in fata si dai sprint in timp ce o lovesti. Multa lume uita sa faca wool craft-urile: covor , pat , banner pe perete/pus pe jos. Daca ai ocazia, fa generator de cobblestone si sparge obsidian, s-ar putea sa ai noroc.

Flower Power. Desi mai rar intalnit, trebuie sa stii ce sa faci. Contrar opinii populare, asta e scenariul in care farmezi cel mai putin si ai parte de cat mai mult pvp si o sa va spun si de ce. Ai 10 minute sa-ti faci potiunile de speed si strength, dupa care poti incepe vanatoarea. Chiar daca in alea 10 minute de pvp-off, ai crede ca esti in siguranta e foarte usor sa fii omorat sau sa omori cu oua de magma. Pentru a face potiuni, ai nevoie de: glass bottles, nether wart, blaze rod egg, sugar cane si 10 obsidian. Daca ai oua de magma poti face si fire res. Mergi in nether pt a lua glowstone si fa potiunile cat mai repede. Incearca sa te faci full dmd in timp ce cauti materialele pentru potiuni, si dupa ce trec cele 10 min de pvp omoara jucatorii care inca nu sunt pregatiti si ia tot ce au farmat. Daca printr-o minune ajungi la meet-up fara potiuni de strength 2 si speed 2, singura ta sansa e sa te ascunzi si sa furi itemele ce raman dupa ce se bat marii barosani. Poate ai noroc.

Si ultimul dar nu cel din urma, UHC-ul normal. Adica nu pica nici Randomized nici Flower Power. In cazul asta se pot intampla doua lucruri:
    1. E fortress in nether.
    2. Nu e fortress in nether.
    Daca se intampla sa fie fortress, primul care ajunge la fortress si sparge spawnerele o sa castige. Nu exista dubii. Ca sa fii tu primul, trebuie sa stii sa faci portalul cu lava bucket si flint si sa incerci sa-l gasesti in primele 10 minute. Daca totusi nu l-ai gasit, du-te inapoi in overworld si devino un fermier.
    In cazul in care din start nu e fortress si decizi sa risti si sa nu te duci pentru a farma mai mult, cea mai eficienta tactica e ca inainte sa mergi la minat sa faci rost de 64 oak log, 48 leather si in jur de 2 stackuri de sugar cane pentru a te enchanta. Nu te baza pe crafturile de la /crafts , desi le poti folosi pentru a-ti imbunatati armura. Incearca cat mai mult sa duci enchantul la nivelul la care primesti fire aspect si kb, o sa faca diferenta. Ai mai putea sa incerci sa-ti enchantezi pickaxe-ul cu fortune, desi personal nu am incercat. Pentru asta, trebuie sa craftezi 2 pick-uri de iron instant una dupa alta. Primul o sa fie deja enchantat din cauza scenariului, iar celalalt poti sa vezi daca iti pica fortune la enchanting table. Pentru a face rost de gapples, opreste-te vere din farmat si cauta jucatori care au farmat mere pt tine. Le poti folosi capul si pt golden head.

Ar fi mai multe de spus, mai ales ca nu am mentionat nimic aici de niciun fel de avantaj din exterior care au un impact enorm asupra uhc-ului. Chiar daca nu le folosesti, e bine sa stii cum le pot folosi altii impotriva ta. Sunt sigur ca daca explic astfel de lucruri aici o sa fie sters instant, deci pentru voi amatorilor de UHC asta va ramane un mister.

Nu o sa devii mai bun doar pentru ca ai citit ce am scris eu aici, dar informatia inseamna putere, deci e primul pas in a avea o sansa.

Last edited: